Loader

A csalán (URTICA DIOICA) sokoldalú gyógynövény, amelyt pedig a bőrirritáló hatása miatt gyakran gyom növénynek tekintünk. Ha tudnánk, mennyi betegségre gyógyír, biztosan két kézzel szednék !

Tudtad, hogy egyik legjobb vértisztító, salaktalanító, méregtelenítő növény?! A vesét fokozottabb vizkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér hugysavszintjet, ezért hatékonyan ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedések kezelésére is.

A csalán levél vizelethajtó flavonoidokat, kovasavat valamint hisztaminhoz hasonló vegyületeket tartalmaz. Hála vértisztító hatásának, erőteljesen enyhítheti az allergiás tüneteket, az ekcémát, a szénanáthát, az asztmát, de még a csalánkiütést is. Legyünk ugyanakkor mértékletesek, vizelethajtó hatása miatt a csalán túlzottan lecsökkentheti szervezetünkben a káliumszintet..

A csalánszörökben található hangyasav javitja a bőr vérellátását. A gyökere csersavakban gazdag, termése vasat, B- és C- vitamin, továbbá karotinoidokat, vagyis antioxidáns tulajdonsagokat mutató természetes színező anyagokat tartalmaz.

❌Tudtad, hogy a csalán szájából csaknem olyan erős szövetet lehet készíteni, mint a vászon ‼️

csalán népszerűsége sokoldalúságában rejlik belsőleg alkalmazva tea és tinktúra formájában, illetve levesek, főzelékek alapanyagaként is hozzájárulhat gyógyulásunkhoz.  

Termékeink között a galagonya fagyöngy és csalán tinktúra- 500 ml kiszerelésben található, ami segíthet a:

          - vérnyomáscsokkentesben

          - alvási zavarban

          - vérszegénységben

Használati javaslat 1 kanál 3x nap

Kosár

Kifizetés