Loader

A propolisz tinktúra alkalmazása

Belsőleg jó eredménnyel alkalmazható izületi fájdalmak. légúti fertőzések, húgyúti gyulladásokra, szívizom-, prosztata-, májgyulladás enyhítésére alkalmazható. Rendszeres kúrával az izmok vérellátása növekszik, kisebb a fáradékonyság és az izomláz előfordulása. Nyugtató hatású javasolt alkalmazása idegi kimerültség, klimax, fejfájás, fogfájás és álmatlanság ellen. Mivel a tinktúra tömény, ezért csak folyadékkal javasolt a fogyasztása, legkedveltebb formája a teába csepegtetve fogyasztani.

Belsőleg hígítva, de külsőleg tömény formájában is használhatjuk.

A propolisz tinktúra adagolása

Propoliszból 1 ml kb. 25 csepp. A szervezet maximum 20 mg-ot visel el testtömeg 1 Kg-ra vetítve.

Propoliszból az ember 10-20 mg-ot visel el naponta 1 kg testsúlyra vetítve. Ha 50 ml oldatban feloldunk 15 gramm viaszos nyers propoliszt, abból napi 150 cseppnél több nem ajánlott egy 70 kilós embernek (1 ml = kb. 25 csepp).

A propolisz tinktúra adagolása függ a testsúlytól is. Általános immunrendszer erősítésre átlagos testsúllyal napi 1-2 x 25 cseppet szoktak fogyasztani étkezés előtt fél órával.

A súlyosabb betegségeknél használhatunk napi 3 x 60 csepp gyomor, nyombél, vastagbélfekélyek, epepanaszok, puffadásra, hasmenésre, gyomorfájdalmakra napi 3×25 csepp magas vérnyomásnál 3×40 csepp torokfájás, mandulagyulladás, megfázás esetén 2×40 csepp prosztata betegségre, vese panaszoknál 3×40 csepp szív- érrendszeri betegségnél, érszűkületre a panaszok enyhítésére 3×40 csepp fizikai és szellemi fáradtság, idegi kimerültség, (alvászavarok, izomláz, klimax). 2×40 csepp.

Figyelem!

Arra érzékenyeknél allergiás tüneteket okozhat. A propolisz-allergia esetén fellépő tünetek: viszkető pattanások a bőrfelületen, piros szemhéj, az orr alsó része kipirosodik és viszket, nehézlégzés, ritkább esetben erős vérnyomás csökkenés. Amennyiben újbóli fogyasztásnál ismét jelentkeznek a tünetek, akkor nem ajánlott a propolisz alkalmazása.

A propolisz túlzott fogyasztása az immunrendszer összeomlását is okozhatja, ezért szedését mértékkel ajánlják és csak rendszeres időközönként.

Propolisz tinktúra további hatásai

  • ●  A vér- és csontképződést segíti

  • ●  A csont- és porcszövet gyógyulását gyorsítja

  • ●  A tüdő és a vérkeringés működésére kedvező

  • ●  Ínygyulladáskor ecsetelőként alkalmazható

  • ●  Gyomor- és nyombélfekélyre jó hatással van

  • ●  Vese- és májgyulladás ellen is használható.

    A propolisz tinktúra megrendelhető 

Kosár

Kifizetés