Loader

A levendula fő hatása

A levendula a puffadás és az emésztési zavarok ellen is hatékony gyógyteaként elkészítve, mivel epeműködést fokozó hatása van. A szárított levendulával megszórt görög joghurtot is bátran fogyasszuk, hiszen jótékonyan hat az emésztésre.

Alvászavarok esetén is érdemes a levendula illóolajhoz fordulnunk, lehet párologtatni, fürdővízbe tenni néhány cseppet, a levendulával töltött kis párnácskát is választhatunk, hiszen a levendula streesszoldó, a pulzusszámot és a vérnyomást csökkenti, így tudunk ellazult állapotba kerülni, akár egy fárasztó napon is.

Figyelem!

Az illóolajokat külsőleg sose próbáljuk alkalmazni töményen, mert súlyos bőrirritációt is okozhat. A levendula illóolaja kis mennyiségben stresszűző, de túladagolva felpörgeti az embert!

A levendulát a háztartásban is használhatjuk.

Az enyhe korpásodásra kiváló gyógyír a levendulás öblítővíz. Egyszerű, a 15 csepp illóolajat, 2-2 evőkanál mandulaolajjal és olívaolajjal keverve, ezt adjuk hozzá fél liternyi vízhez. A hajmosást követően masszírozzuk bele a nedves fejbőrbe ezt, majd egy órán keresztül hagyjuk rajta, közben hajunkat csavarjuk egy kendőbe, vagy törölközőbe, majd egy óra után mossuk le meleg vízzel.

Csípésekre levendulát?

Igen, valószínűleg az egyik legjobb, hogy enyhíti a szúnyogcsípés viszkető, égő érzését, és csökkenti a duzzanatot. Hasznos lehet, ha érzékenyek

vagyunk az erre a célra használt szerekre, esetleg gyermekünknél szeretnénk a vakarás okozta sebek kialakulását megakadályozni. Tegyünk 10-15 csepp levendula illóolajat 1 deciliter desztilllált felforralt és lehűtött vízbe, töltsük egy szórófejes flakonba és egész nyáron ezt használhatjuk.

A levendula olaj megrendelhető a következő linken:
 Levendula olaj  Vagy hígabb változatban a levendula víz:

 

Kosár

Kifizetés